Pelimaailma

Sarenea (klikkaa saadaksesi suuremman kuvan)

Seikkailijoiden kilta sijoittuu fantasiamaailmaan, Saraneaan, jossa jännittävät seikkailut ovat totisinta totta. Maagiset voimat, miekkailun taito, ystävyys ja yhteistyö siivittävät seikkailijoita mittelemään voimiaan niin hirviöitä kuin ihmisten välisiä juonitteluja vastaan.

Samaan aikaan pinnan alla, enimmäkseen näkymättömissä, ovat möröt, maailman rakennusosaset ja liikuttajat, jotka varmistavat, että maailma toimii kuten pitääkin. Toiset möröt nukkuvat untaan vuorina, toiset taas varastelevat sukkia. Kun nämä salaperäiset ja vaikeaselkoiset olennot ensi kerran löydettiin, ne olivat arvoitus ja ovat sitä pitkälti edelleen.

Saranean maailmaa koostuu lukuisista saarista, joista suurimpiin ovat ihmiset perustaneet neljä valtakuntaa: Frynin, Ithalian, Kritoksen ja Vorgan. Saaristoa ympäröi Ulkomereksi kutsuttu loputon aava, jonne harvat ovat uskaltautuneet tutkimusmatkoille – suurin osa niiltä koskaan palaamatta. Sen sijaan merenkävijät ovat suosineet Sisämerta, saariston suojassa olevaa vesialuetta, jossa tarinat ja unelmat syntyvät.

Neljä ihmisten valtakuntaa ovat voimakkaimmat mahdit Sareneassa, mutta eivät ainoat kansoista. Sisämeren Kaapparisaarilla lymyilee sekalainen joukko merirosvoja, jotka eivät taivu valtakuntien komentoon. He elävät vapaina ja heidän edesottamuksistaan kerrotaan toisinaan romanttisia kertomuksia. Löytyy myös zanien kansa, jolla ei ole omaa kotia, vaan he vaeltavat paikasta toiseen ympäri Saraneaa. Saranean kuusi kansaa ovat usein eripuraisia keskenään, minkä johdosta Seikkailijoiden kilta neuvottelee ja ylläpitää rauhaa.

Saraneassa on kuitenkin yksi paikka, jota valtaosa ihmisistä karttaa visusti jopa voimiensa tunnossa. Aivan Sisämeren keskellä kohoaa synkkä saari, Holvien valtakunta, josta ovat peräisin maailmaa vitsaavat kiroukset ja kamalat hirviöt. Vain Seikkailijoiden killan kokeneet jäsenet tekevät retkiä tähän kirottuun paikkaan etsiäkseen muinaisia aarteita sekä selvittääkseen hirviöiden alkuperää.

Seikkailijoiden kilta on monella tapaa Saranean toivon airut. Se kokoaa riveihinsä yli rajojen rohkeita ja jalosydämisiä ihmisiä, jotka vannovat suojelevansa ihmisiä hirviöiltä ja vääryyksiltä. Jäsenet saavat koulutuksensa killan kouluttajilta ja mestariseikkailijoilta, joista monet ovat ansainneet mainetta uroteoillaan ja viisaudellaan. Kun seikkailijat tekevät vuosia yhteistyötä, muodostuu lujia ystävyyssuhteita, jotka kantavat läpi elämän. Tällaiset tapahtumat luovat myös monia unohtumattomia tarinoita, joita kerrotaan ympäri tunnettua maailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *