Esitelmöinnin taito ja muita kertomuksia

Lyhty

Ropecon on ohi ja pidin Seikkailijoiden killasta 40 minuutin napakan esitelmän, jossa sain käytyä pelin pääpointit läpi sekä vastattua lopuksi vielä muutamaan kysymykseen pelin tiimoilta. Esitys meni hyvin, kun ottaa huomioon, että olen pitänyt esitelmää viimeksi joskus kouluaikoina. Pientä jännitystä oli, mutta onneksi ystäviltä tuli paljon tukea ja hyvää psyykkausta.

Esitelmään perehtyminen oli itselle samalla hyvä tilaisuus nähdä projekti kokonaisuutena ja katsoa, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Kesän perusidea oli lähetellä koko raakateksti sinne tänne ja odotella palautetta, ehkäpä se on hyvä tehdä ensin.

Ropeconissa oli myös hyviä luentoja pelin julkaisuun liittyen. Ironspinen Miska Fredmanin esitelmä käsitteli roolipelin julkaisua kokonaisuutena, ja oli helpottavaa huomata, että on ollut projektissa koko ajan tunnetuilla vesillä. Taitto on seuraava iso askel, joten siihen täytyy kiinnittää erityishuomiota.

Ropeconin suurin anti on myös tunnelma, joka ei ollut vähentynyt tapahtuman siirtyessä Otaniemestä Pasilaan. Oikeastaan pidin enemmän tilan avaruudesta ja sen tuomista uusista mahdollisuuksista tuttuihin törmäilyn ja pelien tuijottelun osalta. Pääasia kuitenkin saada hieman lisäpotkua projektiin ja nyt on helpompi tehdä tiekarttaa.