Holvien valtakunta

Kirottu saari, Kadotus, Vitsaus, Kuoleman saari – Holvien valtakunnalla on Saranean kansojen parissa monia nimiä, jotka kaikki viittaavat sen kuolemanvaaroihin. Holvien valtakunta sijaitsee keskellä Saraneaa, jossa on se toiminut pelotteena niin kauan kuin kansojen kronikat jaksavat kertoa. Kirotulta saarelta nimittäin sikiävät Saranean hirviöt ja painajaiset ja missään muualla niitä ei ole enemmän kuin Holvien valtakunnassa.

Saranean kansat tietävät, että ammoisina aikoina Holvien valtakunnassa on asunut edistynyt kansa, joka rakensi kaupunkeja, hallitsi Saranean saaria ja valjasti magian käyttöönsä ennen näkemättömällä tavalla. Mutta jotakin synkkää tapahtui kansalle, sillä he ovat kadonneet kokonaan ja muistona heistä on enää vain epäselviä kirjoituksia, vaarallisia raunioita sekä mystisiä alhokiviä, jotka ovat maagisia keskittymiä.

Harva on käynyt Holvien valtakunnassa, eikä juuri kukaan halua sinne erityisesti mennekään sen vaarallisuuden vuoksi. Jopa pelottomina pidetyt vaanit ja kaapparit välttävät kirottua saarta, jonka luona myrskyt tuntuvat syntyvän tyhjästä ja mieli tuntuu kääntyvän itseään vastaan. Ainoita, jotka ovat tehneet tutkimusretkiä saarelle, ovat Seikkailijoiden killan seikkailijat, joiden tutkimusretkien ansiosta Holvien valtakunnasta ja hirviöistä on saatu uutta tietoa. Lisäksi seikkailijat ovat toisinaan löytäneet outoja maagisia esineitä, joilla sanotaan olevan arvaamattomia voimia.

Holvien valtakunta on seikkailijan äärimmäinen koitos. Seikkailu siellä on osoitus hänen taidoistaan ja tiedoistaan, sillä paikka on vaarallinen jopa kokeneelle konkarille. Silti tutkimusmatkoja pidetään tärkeinä, sillä kiroukset ja hirviöt on pidettävä aisoissa ja Holvien valtakunnan syövereistä saattaa hyvinkin löytyä avain moneenkin arvoitukseen. Näin ollen Seikkailijoiden kilta on vakaasti päättänyt jatkaa saaren tutkimista kokeneiden seikkailijoiden turvin.