Pelin mekaniikka #2 – Hahmonluonti

beginner

Roolipelien suola ja sokeri on tietysti oma hahmo.Niinpä on hyvä katsella, miten sellainen luodaan Seikkailijoiden kiltaan.

Seikkailijoiden kilta tarjoaa valittavaksi kuusi kutsumusluokkaa ja kuusi kulttuuria, johon hahmonsa sijoittaa. Kutsumus on hahmon eräänlainen ammatti – jotakin mistä hän on innostunut ja johon hänet on koulutettu. Kutsumus antaa hahmolle erityiskykyjä, jotka tekevät hänestä harjaantuneemman tiettyihin toimiin. Seikkailijoiden killan kutsumusluokat ovat: taistelija, varas, tutkimusmatkailija, tietäjä, keksijä ja kulkuri.

Aloitetaan listan alkupäästä ja tehdään taistelija.

Seuraavaksi voidaan pohtia kulttuuria, jolla on hienovarainen merkitys hahmon ominaisuuksiin, mutta sitäkin rikkaampi vaikutus taustatarinaa varten. Seikkailijoiden killan kulttuureja ovat fryynit, haalit, kaapparit, kreenit, vaanit ja zanit, jotka on esitelty aikaisemmissa blogauksissa.

Taistelijamme olkoon zani, maankiertäjä ja heimonsa puolustaja.

Ominaisuudet arvotaan pelin alussa heittämällä 1n6+6, jolloin tulokset ovat 7-12. Heitetyt kahdeksan heittoa saa jakaa mieleisellään tavalla.

ominaisuudet_hahmo

Zanit saavat hieman muutoksia ominaisuuksiinsa kulttuurin perusteella, +1 olemukseen, mutta -1 onnekkuuteen.

ominaisuudet_hahmo2

Normaalisti jokainen aloitteleva seikkailuja aloittaa tasolta 1. Jokaisella tasolla hahmo saa jakaa 4 pistettä ominaisuuksiinsa, kuitenkin siten, että max. 2 pistettä yhteen ominaisuuteen. Jaan +1 pistettä valppauteen ja onnekkuuteen sekä +2 pistettä näppäryyteen.

ominaisuudet_hahmo3

Kokemustasoja on 20, joten loppumetreillä hahmo osaa jo yhtä ja toista melko hyvin. Alussa ollaan kuitenkin hädin tuskin killan täysivaltaisia jäseniä; aloittelijoita ja kokemattomia.

Ominaisuuksista on muutakin hyötyä kuin taitojen käyttäminen itse pelissä. Ne antavat pieniä bonuksia sinne tänne sekä vaikuttavat hahmolle hyvin tärkeisiin asioihin, kuten kestopisteisiin, nopeuteen ja magian vastustukseen.

bonustaulukko

Taulukon mukaisesti zani-taistelijalle saadaan seuraavat bonukset. Zanit saavat myös erikoisuutena bonuksen kriittiseen vahinkoon.

bonukset2

Seuraavaksi ominaisuuksista lasketaan hahmon kestopisteet, nopeus ja puolustus. Koska taistelija ei ole magian käyttäjä, magiapisteitä ei lasketa.

statsit01

Näin kaikki numerot ovat paikoillaan. Sen jälkeen voidaan ryhtyä miettimään hahmon nimeä, kielitaitoa sekä tietysti varusteita, jotka ovat viimeinen silaus ennen seikkailuun lähtöä.

valmis_hahmo